Zapri
2000 Maribor Betnavska cesta 116
040 884 243 info@permakulturni-institut.si

PROJEKTI

Projekt z mariborskimi vrtci

Projekt z mariborskimi vrtci

Pripravljamo projekt z mariborskimi vrtci, kjer bomo k sodelovanju povabili najmlajše in njihove starše. Otroke bomo razveselili s poučno zgodbico o živalih z našega posestva, poučili jih bomo, kako je pridelana naša zelenjava, zakaj je zdrava in zakaj je to pomembno. Izpostavili bomo sodelovanje, ki je v naravi prisotno vsepovsod, in tematiko navezali tudi na Bodite del spremembe. Delite znanje naprej.

Preberi več
Hladilnica

Hladilnica

Naš podvig je bil, da si izdelamo lastno hladilnico. Pri izgradnji hladilnice je pomembno naslednje: dobra hladilna enota, ki ohlaja prostor na želeno temperaturo, uporaba dobrega izolativnega materiala, ki omogoči čim manjše izgube temperature v hladilnici (minimalne energetske izgube), čim boljše tesnjenje hladilnice, da ni nobenega uhajanja hladnega ali prihajanje toplega zraka v prostor, dovolj Bodite del spremembe. Delite znanje naprej.

Preberi več
Rastlinjaki

Rastlinjaki

Letošnje nizke temperature dokazujejo, da mrzle zime niso zgolj del pripovedk starejših generacij, temveč nas lahko doletijo, tudi ko jih najmanj pričakujemo. Rastlinjak je ključnega pomena pri vzgoji zelenjave. Preprosti rastlinjaki lahko podaljšujejo sezono določenim sortam, začenjajo sezono pobiranja že zgodaj spomladi ali poskrbijo za varno zatočišče zimskim sortam zelenjave, v katerih lahko uživamo čez Bodite del spremembe. Delite znanje naprej.

Preberi več

SODELOVANJE PRI PROJEKTIH

Vsebina bo kmalu na voljo.

NAKUP NAŠIH PROJEKTOV

Vsebina bo kmalu na voljo.

SPONZORSTVA IN DONACIJE

Vsebina bo kmalu na voljo.